Hem > Nyheter > Innehåll

Varning: En ny regel för exporterade varor i Vietnam

Aug 08, 2019


Nyligen, för att undvika vissa företags export till Amerika som går via Vietnam, utfärdade handels- och industridepartementet i Vietnam en ny standard " Made in Vietnam ".

Det betyder att: enligt den internationella standarden för HS-kod, måste jordbruksprodukter och andra resurser som är infödda i Vietnam och de produkter som slutligen tillverkas i Vietnam innehålla minst 30% lokalt mervärde i Vietnam. Med andra ord måste den 100% exporterade råvaran från utländska länder öka 30% ytterligare värde i Vietnam, då kan denna produkt exporteras med etiketten "Made in Vietnam".


Made in Vietnam


Utländska medier sade att Vietnams export till USA har ökat med skrämmande 25,4% från januari till juli, för sedan handelskriget mellan USA och Kina börjar försöker vissa säljare och speditörer exportera varor till Amerika från Vietnam för att undvika 25% ytterligare tullar för kinesiska produkter. Men från och med nu, om säljarna och speditören fortfarande vill göra detta i syfte att undvika skatter, kommer de att bli böter eller till och med ha straffrättsligt ansvar.

För närvarande intensifierar Amerika sin granskning av Vietnam. Under den senaste månaden kom Vietnam till amerikanska observationslistor över växelkursmanipulationen. Samtidigt oroade Vietnam också att om de tillåter den kinesiska exporten med fel etikett att gå via Vietnam till Amerika, kommer de att få straff från Amerika.